Omplaceringar

Här kan se vilka hundar som för tillfället
söker tillfälliga eller  livslånga hem. Är du intresserad skriv till mig under Kontakta oss


Tack allihopa som swishar in pengar ni är underbara. Ca 4500 har kommit in så otroligt viktiga o tacksamma pengar. Dessa underbara vänner söker livslånga hem och Bella köpte jag tillbaka då kvinnan i familjen blev allergisk. Flera av dessa vovvar har varit hos mig länge o får stanna tills det perfekta hemmet dyker upp.

11 aug. Bella har hittat nytt hem på landet.

----------------------------------------------------------------------------------------------

Fler bilder och info HÄR


Pigg frisk 12-årig kille söker nytt hem pga mattes sjukdom.
Han är vet bes, samt trimmad.
Hör av er snarast, han är nu hos anhöriga.


Hej, Lillan heter jag och som ni alla förstår har mitt liv varit tufft. Men de enda som vet hur illa det varit är jag och min kompis - vi är de som överlevde.Vi blev  omhändertagna av myndigheter. Vi har levt i en hästbox ute, men nu bor vi inne på mjuka filtar o vi har lärt oss göra ifrån oss ute. .

ALLT är nytt spännande o otäckt det fanns ingen som ville ha oss så då skulle vi dö, men vår jourmatte tog över oss så vi skulle få fortsätta leva. Vi söker kärleksfulla hem. Vi är lite rädda, men visar ni lugn och gosar med oss gillar vi er. Ni får komma o lära känna oss flera ggr för vår jourmatte är noga.

Hej, jag heter Pyttan och är ca två år. Jag har bott på samma ställe som Lillan och levt samma liv. Jag är jätte snäll och älskar att leta godis i skogen och i träd. Jag vill ha ett eget hem som är lugnt o mysigt, för jag behöver MYCKET tid. Vi är givetvis vet bes o försäkrade o vaccinerade.

11 aug - Pyttsan är ute i en familj på prov - fick precis detta kort. Dessa töser har ALDRIG varit inne de har massor att ta igenBella bus en ENORMT snäll go o glad tös som
omplacerades av LS.
Hon är absolut inte vanvårdad eller misshandlad på något sätt.
Hon söker livslångt kärleksfullt hem med sunt hundtänk.
Alla intresserade kommer som ALLTID kollas upp.
Hon kommer vara nyvaccinerad vid omplacering.
Hon är vet besEn goding söker sitt egna livslånga hem.
Hampus är kastrerad och kostar 4500 kr.
Han är veterinärbesiktigad, nyvaccinerad samt försäkrad.
Det finns en liten filmsnutt på Hampus HÄR.Lilla Aina är en tös som kom hit med enormt käktrauma. Givetvis var hon oförsäkrad. Kunde inte låta henne dö. 30.000 skulle de kosta, men med en underbar veterinär med hjärtat på rätta stället och underbara djurvänner som swishade kunde vi rädda ännu ett litet liv. Alla tänder på höger sida är borta, men hon lever ett gott hundliv utan dem 😍
Hon finns på hund centret och söker nytt livslångt hem.
Hon är lyhörd och mycket lättlärd. Hon är försäkrad i Agria.

 

 
Eva hjälper hundar i nöd

PUBLICERAD: 2019-02-20 06:00
Mariestadstidningen av Johan Eklöf

På Lyrestads hundcenter får misshandlade, sexuellt utnyttjade och vanvårdade djur en ny chans att hitta livsgnistan.

– Den stora glädjen är att se hundarna gå från att vara vrak till att hitta sig själva, säger centrets ägare Eva Gustavsson.

Vid årsskiftet såg Eva Gustavsson till att hennes dröm gick i uppfyllelse. Då startade hon sitt eget hundcenter på en gård i Lyrestad.

– Hundar har alltid varit min stora passion. Jag började att ta hand om dem när jag var 16 år och efter det så har jag bland annat utbildat mig till djurvårdare och arbetat i Skara Brukshundklubb.

På centret finns plats för hundar som ska omplaceras, det vill säga individer som tagits från sin tidigare ägare på grund av personliga omständigheter.

– Många hundar har blivit illa behandlade och är i dåligt skick när de kommer till mig.

Eva Gustavssons uppgift är att rehabilitera hundarna och få dem att hitta livsgnistan igen.

Hem i garage

För närvarande finns elva hundar inkvarterade på gården. Tre av dem ska omplaceras och de andra åtta är hundar som av olika orsaker inte kan omplaceras. Varje hund kommer till Eva med sin egen historia i bagaget. Elsa är en tik av rasen Amstaff som kom till gården för två år sedan. Då var hon riktigt illa däran. Men när MT är på besök springer hon fram, nosar och viftar på svansen.


– Elsa hade bott i ett garage i ett halvår och dessutom fått mycket stryk. När jag ser på henne i dag är hon full av liv och jag kan inte tro att det är samma hund.

Hela planen med de omhändertagna djuren är att de en dag ska lämna hundcentret. Men vissa individer är i så dåligt skick att det inte är möjligt.

– Många av hundarna kommer jag att få ha kvar hos mig hela livet eftersom de inte klarar av att möta människor. Vi har en tik som har blivit sexuellt utnyttjad och hon bryter ihop så fort hon ser en främmande man.

Men Eva Gustavsson förbereder de flesta hundar för ett nytt hem. Så var fallet med den vita schäferhunden Zorro. I förra veckan blev han hämtad av sina nya ägare.


– Det känns jättebra. Zorro är väldigt busig och käck. Ägarna fattade tycke för honom direkt, säger Eva Gustavsson.

En livsstil

Hon berättar att hundarna känner sig väldigt trygga i hennes sällskap och att hon får dem att anförtro sig till henne. Men att hon skulle använda några särskilda knep förnekar hon bestämt.

– Hundar är väldigt bra på att känna av oss människor. De märker snabbt vilka personer som de kan lita på. Om de märker att jag uppträder harmoniskt så agerar de på samma sätt tillbaka, säger Eva Gustavsson.

Att hålla igång hundcentret innebär att hon i bästa fall arbetar från tidig morgon till sen kväll.

– Det händer att jag får kliva upp på nätterna också. Förra veckan hade några hundar diarré och då fick jag att göra även nattetid.

Trots de många och oberäkneliga arbetstimmarna älskar Eva Gustavsson det hon gör.

– Det finns nästan bara positiva saker att säga om mitt jobb. Jag får vara med hundarna, vara ute i naturen och promenaderna gör att jag får röra på mig. Jag har inga problem att somna på kvällarna.

Har blivit hotad

Men att ta mot hundar som blivit omplacerade är långt ifrån riskfritt. Eva Gustavsson har flera gånger tvingats motta hot från tidigare ägare.

– Många av hoten kommer från människor med kriminell bakgrund. De kan skicka brev till mig där det står att jag ska dö och att hundcentret ska brännas ned.

Är du rädd?

– Nej, det är jag inte. Då skulle jag inte kunna hålla på med det här.

I stället för att lägga kraft och energi på de som vill avskräcka henne väljer hon att fokusera på alla goda människor hon möter.

– De som kommer till gården för att titta på någon hund är oftast jättebra personer och jag blir lycklig när jag kan konstatera att hunden hamnar i trygga händer.


Uppdaterad 2019-05-07


Här kan du hitta fler länkar från liknande verksamhet.
klicka här.